| Contact Us: +355 68 808 9999

“Jetën time e jap, por çunin jo”/ Lutja dëshpëruese e nënës për të birin

Hidajeti ishte vetëm 10 vjeç kur shtylla e tij kurrizore nisi të deformohej. Ndonëse familja nuk e kishte kuptuar më parë, djali i tyre i vogël ishte i prekur nga sëmundja e skoliozës. Menjëherë i vëllai i tij Sadiku u kujdes që Hidajeti të kryente gjithë trajtimet e nevojshme. Por, asgjë nuk mjaftoi që i vëllai të kurohej. E vetmja mënyrë është që 18 vjeçari t’i nënshtrohet një ndërhyrje kirurgjikale, e cila mund të kryhet vetëm jashtë vendit.

Mjekët kanë bërë me dije se operacioni duhet të kryhet sa më shpejt, pasi jeta e Hidajetit është në rrezik. Situata e tij është kritike, nuk dihet edhe sa mund të rezistojnë mushkëria dhe zemra e tij, të dyja të prekura nga shtrembërimi i shtyllës kurrizore. Operacioni i Hidajetit kushton 20 mijë euro, prej të cilave familja ka mbledhur tek të afërmit 15 mijë euro. Gjendja e tyre ekonomike është shumë e rënduar dhe e kanë të pamundur të sigurojnë pjesën e mbetur.

“Të shohësh çunin 18 vjeç që rri çdo ditë brenda, kur shokët e tij kanë dal në punë, është shumë e dhimbshme. Veshkën time kam kërkuar që të jap, që çuni të më shërohet. Nuk më intereson vetja ime, jetën e jap, por çunin jo. Në dorë të Zotit e kam lënë, nuk di më,” rrëfen mes lotëve e ëma e Hidajetit.

Koha është shumë e kufizuar, çdo minutë që kalon është një mundësi më pak që 18-vjeçari t’ia dalë. Le të bëhemi bashkë për t’i dhënë Hidajetit një mundësi të jetojë!

Bamirësia nuk të varfëron!

Për të dhënë kontributin tuaj, klikoni këtu.

Media Contacts

More to explore

Më Shumë